П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) звинуватила СБУ в “розпалюванні релігійної ворожнечі”

    Представники юридичного відділу УПЦ МП звинувачують СБУ в проведенні “свідомої інформаційної кампанії стосовно УПЦ, її вірян та священнослужителів”, яка нібито спрямована “на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями”.

    Про це йдеться в коментарі Синодального юридичного відділу УПЦ МП. Відповідний коментар з’явився  після появи на офіційному сайті Служби безпеки України новини під назвою “З початку повномасштабної війни СБУ викрила понад 60 кліриків УПЦ МП, які працювали на рф, продавали зброю і дитячу порнографію”.

    У коментарі УПЦ (МП) обурюються, що “працівники СБУ неодноразово додають до назви УПЦ приставку МП, чим “не тільки вводить в оману громадян України, а й свідчить про свідоме формування інформації з метою отримання очікуваного ставлення читача до неї на тлі збройної агресії рф відносно нашої держави”.

    “Однобокість у висвітленні інформації виключно стосовно УПЦ із прив’язкою її до країни-агресора, а також проведення інформаційної кампанії із емоційним забарвленням, спрямованим на формування суспільної думки, свідчить про свідомість дій працівників СБУ, відповідальних за висвітлення інформації, і фактично є діями, спрямованими на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями”, – йдеться в повідомленні.

    Раніше Синод УПЦ (МП) підтримав архієреїв, звинувачених у колабораціонізмі, та висловив невдоволення діями влади.

    Найсвіжіше

    Популярне