П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Церква Грузії святкує Воздвиження Хреста Господнього та вшановує жертв війни в Абхазії

    У своєму посланні Патріарх Грузії Ілія II відзначив Воздвиження Чесного Хреста, яке збігається з 30-ю річницею війни в Абхазії 27 вересня 1993 року. Він почав з того, що відзначив значення цього дня в православному християнському календарі як віднайдення хреста, на якому був розп’ятий Ісус Христос. Це день як свята, так і скорботи, оскільки він згадує розп’яття Бога.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарх також визнав глибокий смуток, пов’язаний зі злочинами, скоєними в Сухумі, в тому числі з етнічною чисткою грузинів, яка сталася рівно 30 років тому в цей день. Він висловив думку, що це непоправна рана для Грузії. Однак він підкреслив, що християнство є релігією надії і радості поряд з болем. Подібно до того, як земне існування Христа не закінчилося розп’яттям, а воскресінням і вознесінням, він вірить, що Грузія духовно підніметься і відновить свою територіальну цілісність.

    На завершення патріарх побажав усім духовного воскресіння та піднесення.

    У відповідь на послання патріарха, прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі також визнав урочистість 30-ї річниці падіння Сухумі та окупації Абхазії. Він підкреслив, що деокупація окупованих Росією регіонів та об’єднання країни залишаються головними викликами, що стоять перед Грузією. Він визнав руйнівні наслідки війни, включаючи етнічні чистки та переміщення багатьох грузинів з їхньої батьківщини.

    Гарібашвілі підтвердив відданість уряду мирному врегулюванню конфлікту і переконання, що мир необхідний для побудови єдиної, сильної і розвиненої країни, працюючи разом з абхазькою та осетинською громадами.

    Нагадаємо, Сербська Церква заявила, що її хочуть втягнути в конфлікт, щоб вигнати з Косова.

    Найсвіжіше

    Популярне