Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Сербська Церква заявила, що її хочуть втягнути в конфлікт, щоб вигнати з Косова

    Священний Синод єпископів Сербської Церкви зайняв офіційну позицію щодо трагічного інциденту в монастирі Баньска на півночі Косова, де було вбито трьох сербів разом з косовським поліцейським. Цей напад є серйозною ескалацією напруженості у відносинах між Косово і Сербією.

    У своїй заяві Священний Синод Сербської Церкви підкреслив свою прихильність до мирного врегулювання і діалогу в Косово і Метохії для забезпечення мирного співіснування сербів, албанців і всіх інших народів в регіоні, інформує orthodoxtimes.com

    Вони відкидають звинувачення у втручанні в події і підкреслюють, що метою тих, хто намагається втягнути Церкву в конфлікти, є витіснення Сербської Церкви та її вірних з Косова і Метохії.

    У заяві також наголошується на численних нападах на сербські святині, людей і навіть дітей, а також на несправедливих арештах за останні місяці. Вони твердо заявляють, що Косово і Метохія є невід’ємною частиною держави Сербія і підтримують продовження мирного діалогу для досягнення миру і вирішення життєво важливих питань для всіх, хто живе в краї.

    Ця заява Священного Синоду Сербської Церкви відображає їхню позицію щодо ситуації в Косові та їхню прихильність до мирного співіснування і діалогу.

    Що відомо?

    Вбивство косовського поліцейського та стрілянина у зв’язку з ним в селі поблизу сербського кордону стали однією з найсерйозніших ескалацій у регіоні.

    Троє озброєних сербів були вбиті під час багатогодинної стрілянини з косовською поліцією після того, як вони влаштували засідку на патруль біля села Банська, а потім забарикадувалися біля православного монастиря.

    Раніше влада Косова повідомила, що під час сутички загинули четверо озброєних осіб, але пізніше уточнила, що загиблих троє.

    Уряд Косова продовжує звинувачувати сербський уряд у підтримці нападу на косовську поліцію, Белград це звинувачення заперечує.

    Міністерство внутрішніх справ Косова звинуватило відомого сербського політика у тому, що він керував нападом. У середу міністерство повідомило, що один із озброєних чоловіків, убитих у неділю, служив охоронцем нинішнього керівника розвідки Сербії Александара Вуліна під час поїздки до Косова в 2013 році.

    Найсвіжіше

    Популярне