Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Спалив церкву та магазин: на Буковині судитимуть монаха УПЦ (МП)

    У квітні цього року, 34-річний монах, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, намагався викрасти гроші в односельчанки, однак не зміг відкрити сейф та втік з місця скоєння злочину. На цьому чоловік не зупинився та спалив храм Іова Почаївського села Мілієве Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (в єдності з МП), обікрав місцевий магазин, а щоб приховати крадіжку знову вчинив підпал.

    Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

    Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Вижницького районного відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області.

    “За процесуального керівництва прокурорів Вижницької окружної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно ієродиякона УПЦ (МП) за фактами замаху на крадіжку, викрадення чужого майна та умисне знищення чужого майна, вчинене повторно (ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 194 КК України)”, – повідомляє обласна прокуратура.

    Раніше підозрюваний визнав вину і розкаявся. Він не заперечував стосовно обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому зазначив, що навесні та восени у нього відбувається загострення хвороби, він починає зловживати спиртними напоями і втрачає пам’ять. Просив суд, щоб йому надали медичну допомогу.

    Санкція статей, за якими підозрюється мешканця села Іспас, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

    Найсвіжіше

    Популярне