Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    “Святий престол підтримує територіальну цілісність України” — представник Ватикану у Радбезі ООН

    Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами та міжнародними організаціями архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, виступаючи під час відкритих дебатів у Раді Безпеки ООН, заявив, що Святий Престол підтримує територіальну цілісність України.

    Його цитує Vatican News.

    “Святий Престол близький з Україною та повністю підтримує її територіальну цілісність, і більше того надалі бере участь у гуманітарних ініціативах, спрямованих на полегшення страждань українського населення, особливо тієї його частини, яка є найслабшою та найуразливішою”, — заявив Ґаллаґер.

    Він зауважив, що дебати відбулися “в контексті жорстокої і безглуздої війни проти України, яка ціною великих жертв захищає свій суверенітет і недоторканність своїх міжнародно визнаних кордонів”.

    Ґаллаґер також наголосив, що “війна — це велике зло”, яке дедалі більше виходить за межі України, “накриваючи своєю густою тінню не лише Європу, але й інші континенти”.

    “Міжнародна спільнота не може здатися і мовчки пройти повз це питання, бо заради мирного і безпечного майбутнього всі держави-члени ООН і особливо держави-члени Ради Безпеки, покликані об’єднати зусилля в пошуках справедливого і тривалого миру для України”, — підсумував представник Ватикану.

    Найсвіжіше

    Популярне