Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Кардинал Конрад Краєвський освятив у Львові екуменічний Дім для бездомних жінок та самотніх матерів

    Сьогодні, 22 вересня 2023 р., у Львові відбулось освячення та відкриття Екуменічного центру милосердя бл. Бернардини Яблонської, де знайдуть прихисток бездомні жінки та самотні матері.  Про це повідомляє Львівська Архідієцезія РКЦ з посиланням на CREDO.

    До урочистостей з відкриття Дому милосердя долучилися кардинал Конрад Краєвський, Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас, архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський, а також єпископи-помічники Львівської архідієцезії Леон Малий та Едвард Кава. На урочистості молилися разом Генеральна настоятелька Згромадження Сестер Альбертинок мати Тереса Мацюшек, настоятелька Варшавської провінції Сестер Альбертинок с. Сильвана Хамонд, представники влади міста Львова й численні запрошені гості з Польщі та України.

    Відкриттю комплексу передували Свята Меса й освячення каплиці та житлових приміщень сестер, які тут будуть жити, молитися і працювати.

     С. Єроніма із Згромадження Сестер Альбертинок, які служать убогим у Львові, підкреслила, що у цьому Домі бездомні жінки зможуть наново віднайти свою гідність.

    “Ми хочемо, щоб жінка, яка опинилася без даху над головою, у цьому Центрі почувалася безпечно. Тут вона отримає необхідний час, аби знайти нову роботу, щоб ще раз усвідомити, якими є її мрії, яким шляхом вона хоче рухатися далі. Так як дитина вчиться ходити поволі, але тримається за палець батька чи мами, так і така жінка у скрутних життєвих обставин отримає тут підтримку, аби знову змогти самостійно прямувати життям”.

    Нагадаємо, Кардинал Конрад Краєвський заклав першу цеглину у будівництво Центру милосердя влітку 2020 року. Цей соціальний Дім розташовано у Львові на перехресті вулиць Хлібної та Пимоненка.

    Додамо, що Головний католицький єпископ Польщі розкритикував позицію Папи Франциска, щодо України.

    Найсвіжіше

    Популярне