Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Експерти досліджують висловлювання митрополита Павла (Лебідя) на предмет колабораціонізму, – Гайченко

    У кримінальних провадженнях стосовно, до прикладу, експрезидента «Мотор Січі» Вʼячеслава Богуслаєва та митрополита Павла (Лебідя), проводять експертизи висловлювань на предмет проявів колабораціонізму зокрема. Про це йдеться на сайті УНН.

    Зокрема заступник міністра юстиції України Андрій Гайченко заявив, що наразі експерти-лінгвісти та експерти-психологи перевантажені на сьогодні роботою щодо досліджень на предмет проявів колабораціонізму у заявах.

    «У кожному кримінальному провадженні, я для прикладу сказав Богуслаєв, Павло Лебідь, виконуються експертизи їх висловлювань. Слідчі СБУ чи іншого правоохоронного органу призначає в Міністерство юстиції в науково-дослідну установу судової експертизи експертизу певних висловлювань. Надається стенограма, він казав одне, співбесідник інше, й далі експерт на бланку Мін’юсту розписує, що під тими висловлюваннями колаборант мав на увазі, і чи містили ті висловлювання заклики до змін державного устрою, прояв колабораціонізму, роботи на агресора, і вже цей документ подається до суду, й суддя аналізує…» – розповів Гайченко.

    Додамо, що настоятелю Києво-Печерської лаври, митрополиту УПЦ (МП) Павлу повідомили про підозру 1 квітня. У липні повідомлялося, що митрополита УПЦ (МП) Павла викрили на нових фактах підривної діяльності проти України.

    Нагадаємо, що ФБР підозрює священника РПЦ у вербуванні агентів для російських спецслужб. 

    Найсвіжіше

    Популярне