П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    “Добро, правда, життя і світло перемагають завжди”: Митрополит Епіфаній відвідав міжнародний дитячий центр

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній, сьогодні, 22 вересня 2023 року,  відвідав Міжнародний дитячий центр «Артек» у Пущі-Водиці, в якому оздоровлюються діти з усієї України, котрі потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Про це інформують на сайті Православної Церкви України

    Владику супроводжував капелан Медичних сил ЗСУ протоієрей Олександр Сівченко.

    Гендиректор центру Сергій Капустін розповів Його Блаженству про діяльність закладу, презентував основні виховні програми та проєкт «100 Перемог України очима дітей».

    Також Митрополит Епіфаній поспілкувався з педагогічним колективом про соціально-психологічну реабілітацію дітей, які постраждали внаслідок війни, ознайомився з діяльністю Інноваційного освітнього і Культурно-мистецького центрів та з умовами проживання дітей з інвалідністю на візках.

    «Ви наше майбутнє, від якого багато залежить, тож ви покликані навчатися, вдосконалюватися і духовно зростати. Усі ми маємо буди добрими, мудрими і люблячими. А любов є основною чесною, яка має панувати у нашому житті. Тож якщо ми будемо підтримувати один одного і проявляти любов, то побачимо, що світ навколо нас стане кращим. Любов об’єднує, а добро, правда, життя і світло перемагають завжди, так буде і в нашому випадку. Тож нехай Боже благословення перебуває над усіма нами. Бажаю, щоб ви були здоровими, щасливими й завжди посміхалися», – зазначив Митрополит.

    На завершення візиту до Міжнародного дитячого центру «Артек» Предстоятель звершив молитву у місцевій каплиці на честь святої великомучениці Варвари й поспілкувався з дітьми. Відповідаючи на запитання юних українців Митрополит Епіфаній розповів про своє навчання у школі, шлях до священства, історію Української Церкви та закликав спрямовувати їхню завзяту енергію до добра, вчитися відповідальності та любові до Батьківщини.

    Нагадаємо, що нещодавно Предстоятель ПЦУ відвідав ставропігійну парафію ПЦУ, що на Житомирщині.

    Найсвіжіше

    Популярне