Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Львівські реставратори відновили хоругву XVIII століття

    Особливістю події стала презентація 3D-моделі хоругви, зроблена 3D-художником Дмитром Крахмалюком, який детально розповів про процес зйомки та показав відео цифрової реставрації.

    Про це повідомили у Рівненському центрі цифрової історії.

    Отець Валентин Гордіюк, настоятель храму в Караєвичах, звідки походить ця хоругва, пояснив, що як у минулому, так і в сучасних часах хоругви були важливою частиною як військового об’єкта, так і храму. Вони мали велике релігійне значення і допомагали неграмотним людям розуміти віру через образотворче мистецтво.

    Реставраторка з Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України, Марта Москаль, розповіла, що ця хоругва була створена в період Бароко, що підтверджується її колористикою, зображеннями світла та емблематикою, такими як чаша та хрест.

    Керівник відділу науково-дослідної реставрації, Мирослава Білецька-Зварич, зауважила, що реставрація була виконана з використанням сучасних європейських методів імпрегнації, що зміцнили тканину хоругви і зробили її більш стійкою до вологості та температурних змін.

    Нагадаємо, що український архімандрит розкрив спроби індоктринації українських дітей та роль РПЦ а Вселенський патріарх прибув до Угорщини.

    Найсвіжіше

    Популярне