Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Український архімандрит розкрив спроби індоктринації українських дітей та роль РПЦ

    Архімандрит Кирило Говорун прокоментував тривожні тенденції щодо індоктринації українських дітей.

    У своєму Facebook-акаунті він поділився враженнями зі свого дослідження щодо генези фашизму та зробив паралелі між історією та сучасністю, особливу увагу звертаючи на дітей.

    За словами Говоруна, історично фашисти в Італії та нацисти в Німеччині активно працювали над індоктринацією дітей, відділяючи їх від родин для подальшого перевиховання. Він вказує на те, що аналогічний процес спостерігається і сьогодні, де російські владні структури намагаються викрасти українських дітей та індоктринувати їх у “російську версію фашизму”.

    Своєю заявою архімандрит наголосив на ролі РПЦ в цьому процесі, яка намагається легітимізувати депортацію та індоктринацію через своїх партнерів, включаючи Всесвітну Раду Церков. Він розкриває, що представники ВРЦ, на запрошення РПЦ, відвідували притулки, де начебто, РПЦ надає гуманітарну допомогу українським дітям, але насправді індоктринує їх у російський націоналізм.

    “Цьому, як ми добре знаємо, чимало сприяє й Російська Церква. Вона також намагається легітимізувати депортацію й індоктринацію – через своїх партнерів. Один з таких вірних партнерів – Всесвітня Рада Церков. Минулого року її делегація, на запрошення РПЦ, їздила по притулках, де РПЦ наче надає гуманітарну допомогу українським дітям, а насправді навертає їх на путінізм. Коли я говорив з тими представниками ВРЦ, які відвідували, зокрема, Ростовську єпархію, вони мені казали, що розмовляли з дітьми з Маріуполя та інших окупованих територій, які вже розповідали їм, як Росія їх спасла. Тобто процес індоктринації демонстрував успішність. А ВРЦ по суті давала йому своє добро”, – зазначив богослов.

    У своєму повідомленні архімандрит наголошує на важливості розрізнення підходів між Ватиканом і Всесвітньою Радою Церков. Він зазначає, що Ватикан активно намагається врятувати українських дітей від індоктринації, відзначаючи при цьому, що є питання, за які можна критикувати Ватикан, але ця ініціатива є позитивним кроком у напрямку захисту прав та свобод української молоді.

    Найсвіжіше

    Популярне