П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій помолився за жертв авіакатастрофи в Лівії

    У понеділок, 18 вересня 2023 року, Вселенський патріарх Варфоломій, який перебуває з офіційним візитом в Естонії, звершив панахиду за упокій у Господі жертв трагічної авіакатастрофи в Лівії в храмі Різдва Богородиці на острові Хійумаа.

    У своїй проповіді Вселенський патріарх висловив скорботу з приводу того, що загинули люди, які йшли рятувати своїх ближніх, а також висловив співчуття і співчуття їхнім родинам, інформує orthodoxtimes.com

    Нагадаємо, що тіла трьох офіцерів Збройних Сил і двох перекладачів, які були призвані Міністерством закордонних справ Греції для участі в місії гуманітарної допомоги в Лівії, були доставлені назад до Греції військовим літаком С-27 в понеділок. П’ятеро членів місії, як повідомлялося, загинули в неділю в результаті нещасного випадку.

    Крім того, міністр закордонних справ Греції Георгіос Герапетрітіс висловив “найглибшу скорботу з приводу трагічної загибелі п’яти членів грецької місії з надання гуманітарної допомоги в Лівії” у своєму повідомленні в Твіттері в понеділок увечері.

    Кілька людей отримали поранення в результаті дорожньо-транспортної пригоди за участю автобуса і приватного автомобіля.

    “У ці важкі часи наші думки з сім’ями загиблих, яким я висловлюю щирі співчуття”, – додав він. Він побажав якнайшвидшого одужання пораненим, а потім написав, що “сьогодні наша країна в жалобі”.

    У Збройних силах Греції оголошено триденну жалобу.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій сказав, що роль освіти в екологічній свідомості є надзвичайно важливою.

    Найсвіжіше

    Популярне