Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харкові Митрополит Епіфаній звершив молебень за перемогу України

    Під час Першосвятительського візиту до Харкова Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 15 вересня 2023 року у храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова звершив молебень за перемогу України над агресором. Про це ідеться на сайті Православної Церкви України. 

    Під час моління у храмі, який зазнав пошкоджень від російських обстрілів, Блаженнійшому співслужили:  митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та місцеве духовенство.

    Предстоятель Православної Церкви України наприкінці молебня звернувся до вірян із архіпастирським словом.

    «У незламному Харкові, в храмі апостола любові, святого Іоана Богослова, ми зі щирою любов՚ю і вдячністю піднесли молитви за наших новітніх героїв – воїнів, що захищають українську незалежність і нас із вами. Цей храм зазнав пошкоджень від російських обстрілів, але він залишається міцною духовною фортецею для нашої громади, наших священнослужителів, капеланів, духовенства.

    Ми звершили молебень, просячи у Господа якнайшвидшої перемоги України в цій кривавій війні, яку проти нас розв’язав жорстокий сусід. Боротьба триває, але віримо, що вона неодмінно завершиться нашою перемогою, бо ми на весь світ засвідчили, що незламні і будемо боротися до кінця за нашу свободу, за те, щоб мати свою єдину незалежну Українську державу», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Також Предстоятель висловив вдячність архієреям, священнослужителям та вірянам за невтомну працю задля нашої перемоги.

    Нагадаємо, що нещодавно Предстоятель ПЦУ благословив семінаристів КПБА на носіння підрясників, а Президент Естонії відзначив внесок Патріарха Варфоломія у підтримку ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне