Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Президент Естонії відзначив внесок патріарха Варфоломія у підтримку ПЦУ

    Вселенський Патріарх Варфоломій здійснив офіційний візит до Естонії з нагоди 100-річного ювілею (сторіччя) з часу надання автономії місцевій Православній Церкві Вселенським Патріархатом.

    Президент Естонії Алар Каріс високо оцінив рішучу позицію Вселенського патріарха на користь постраждалого війною українського народу та Автокефальної Церкви України, інформує orthodoxtimes.com

    На зустрічах, які пройшли в теплій атмосфері, були присутні Митрополит Талліннський і всієї Естонії Стефанос, митрополити, які супроводжували Вселенського патріарха, а також оточення обох лідерів.

    Наприкінці зустрічі в президентській резиденції, у спільних заявах, що послідували за нею, президент тепло привітала Вселенського патріарха в Естонії. Він подякував Варфоломію за підтримку Православної Церкви в Естонії, зазначивши, що в останні роки “Естонська Апостольська Православна Церква” на чолі з Митрополитом Талліннським і всієї Естонії Стефаном зробила великий внесок у згуртованість естонського суспільства і задоволення духовних потреб православних віруючих.

    Президент також високо оцінив внесок Вселенського патріарха у захист навколишнього середовища, нагадавши про організований Вселенським Патріархатом екологічний симпозіум для Балтійського моря, частина якого відбулася в Естонії.

    Вселенський патріарх згадав про важливу подію – 100-річчя надання автономії Естонській Церкві Константинопольською Церквою-Матір’ю, і висловив радість з приводу свого візиту до країни.

    Під час візиту до Естонії патріарх Варфоломій також відвідав Талліннську єпархію Константинопольського патріархату. Він провів богослужіння в кафедральному соборі Христа Спасителя та зустрівся з місцевими віруючими.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій відвідав офіційні обіди в Естонії. Також Вселенський патріарх зустрівся з президентом парламенту Естонії.

    Найсвіжіше

    Популярне