П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Прес-огляд Синоду Єпископів УГКЦ: про душпастирські виклики війни, діалог із Франциском та питання миру в Україні

    14 вересня на закінчення роботи Синоду єпископів УГКЦ, який проходив у Римі з 3 по 13 вересня 2023 року, у приміщенні Української папської колегії відбулася пресконференція.

    Під час пресконференції архієпископ Святослав та архиєпископ Борис Ґудзяк розповіли про основні теми, які обговорювалися під час Синоду, інформує РІСУ. Зокрема, це душпастирське завдання Церкви щодо “зцілення ран від війни”, зустріч з Папою Франциском, питання звільнення полонених священнослужителів, місія кардинала Дзуппі тощо.

    Також наголошувалося на значенні відмови України від ядерної зброї та її внеску в мирне співіснування, а також на жертовності молоді УГКЦ, яка воює на фронті.

    «Після розпаду Радянського Союзу наша держава мала третій за розміром ядерний потенціал. Україна ніколи не готувалася до війни і через добровільну втрату ядерного статусу продемонструвала всьому світові свої наміри побудови миру у відносинах міжнародного співіснування», — наголосив владика Борис та закликав світову спільноту пам’ятати про цей факт, коли йдеться про гарантії безпеки для України.

    Нагадаємо, глава УГКЦ розповів, що папа з нами і ми маємо переконати українців у цьому. Також він закликав не зрікатись Католицької Церкви у головному соборі Ватикану.

    Найсвіжіше

    Популярне