П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Чернець РПЦ благословляє вбивати українців та захищати “русский мір” на окупованих територіях (Відео)

    Ігумен російського Білогірського монастиря Дорифей Гильміяров, який вже рік воює проти України, закликав захищати «руський мір» на так званій СВО не лише словом, але і ділом. Про це він заявив в особистому відео-звернені, що було опубліковано на сторінці центру військово-спортивної підготовки «Стрілець» у російській соцмережі «ВКонтакті». «Оскільки ми називаємо себе представниками руського міра, то пора по-справжньому захищати руській мір не лише словом, а й ділом» – йдеться у відео.

    Окрім цього горе-священик побажав контрактникам та усім хто планує відправитись на так звану «СВО» мужності та рішучості у виконанні «обов’язку перед батьківщиною, перед своїми близькими, перед своїм народом». На його думку сам «Господь судив» росіянам «захищати братський народ». Також він впевнений, що Перемогу здобуде саме росія: «Перемога не тільки буде за нами, а Перемога – наша при будь-яких обставинах, бо ж сам Господь, Переможець Смерті є нашим знаменом, нашим стягом»
    Сам же горе-служитель є духівником центру військово-спортивної підготовки «Стрілець» (на сторінці якого і опубліковано дане відео), а виконує свій «обов’язок» у 6-ій дивізії. До участі у війні проти України, «отець» Дорофей був не простим рядовим ченцем, а намісником, тобто настоятелем, Білогірського Миколаївського чоловічого монастиря Пермської єпархії московського патріархату. У цій обителі він провів більше 10 років. Проте, як повідомляють російські ресурси, рік тому цей горе-чернець покинув обитель і відправився благословляти окупантів вбивати мирних українців.

    Таким чином маємо ще один доказ участі священнослужителів рпц у російській агресії. Окрім цього дане відео вкотре показує справжню мету цієї російської агресії, а саме окупація України, пропаганда і насадження шовіністичної ідеології руського міра. Все ще раз засвідчує, що рпц зацікавлена у війні проти України, а отже є співучасницею злочинів кремля. Що ж у скорому часі як цьому так і всім іншим московським церковниками доведеться відповідати за свої слова і діяння перед Гаазьким трибуналом.

    Найсвіжіше

    Популярне