Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині відбулася щорічна проща ПЦУ

    13 вересня 2023 року відбулася щорічна проща до джерела Матері Божої у присілку Заглина (с. Монастирок). Про це інформує Львівсько-Сокальська єпархія Православної Церкви України.

    Божественну Літургію очолив Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій. Владиці співслужили: митрополит Львівський Макарій; митрополит Рівненський і Острозький Іларіон; архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків; архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей; архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.

    За богослужінням також молилися священники Львівсько-Сокальської, Львівської та сусідніх єпархій, які прибули на святкування.
    Піснеспіви Божественної Літургії виконував чоловічий вокальний октет «Орфей».
    За богослужінням підносились посилені молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ. Також митрополит Димитрій підніс особливу молитву про звільнення України від нашестя чужинців.
    Після відпусту Архіпастир звернувся до прочан з проповідю.
    Насамкінець Владики разом з духовенством спустилися до цілющого джерела, проспівали молитву до Божої Матері «Царице моя, Преблагая…» та випили джерельної води.

     

    Довідково:

    Заглина  частина села Монастирок Львівського району. Відоме чудотворним джерелом, де, за легендою, у XVII столітті об’явилася Матір Божа. Є місцем паломництва. У 1872 році єпископ Іван Ступницький надав джерелу у Заглині статус відпустового місця і 13 вересня тут щорічно святкують празник Положення пояса Пречистої Діви Марії.

    На мiсцi явлення встановлено статую Дiви Марії з поясом в руках. У 2006 роцi бiля пiднiжжя статуї вмонтовано капсулу з голгофською землею, привезеною прочанином iз Єрусалима. На мiсцi джерела споруджено капличку та басейн-купiль, посерединi якого – Хрест.

    Найсвіжіше

    Популярне