П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Рабини світу виступили проти порівння подій в Карабасі з трагедією Голокосту

    50 рабинів, які представляють найбільше об’єднання юдейський релігійних діячів (Rabbinical Center of Europe), надіслали 6 вересня листи до прем’єра і президента Вірменії.

    Вони вимагали “негайно і повністю” припинити використання теми Голокосту вірменською пропагандою “задля досягнення будь-яких політичних цілей”, інформує РІСУ.

    Рабини обурені тим, що офіційний Єреван порівняв ситуацію в Карабаху з Голокостом. Причому не маючи жодних фактологічних доказів голоду чи гуманітарної катастрофи населення Карабахського анклаву. На думку лідерів юдаїзму, порівняння цієї ситуації з Голокостом є невиправданим і необґрунтованим. Про це повідомляє Главред.

    Рабини Європи висловили “глибоке розчарування співпрацею уряду Вірменії з керівництвом Ісламської Республіки Іран – країни, яка безперестанку відкрито та публічно закликає до знищення єдиної єврейської держави у світі – Ізраїлю”.

    Своєю чергою, американська асоціація The Israel Heritage Foundation, створена тими, хто пережив Голокост, наголошує: “Ми не схвалюємо їх спроби щоразу використовувати “Голокост” при обговоренні ситуації в Карабахському регіоні, і ми твердо заявляємо, що будь-які порівняння з Голокостом необґрунтовані. і невиправдані”.

    Видання Jüdisches Europa зазначає, що проведення аналогій між нацистською політикою “остаточного розв’язання єврейського питання” та ставленням Азербайджану до вірмен у Карабаху, як це робить прем’єр Вірменії, є абсолютно безпідставним.

    Рабин Відня Ар’є Фолгер звинуватив у політизації гуманітарної допомоги французьких політиків, які наприкінці серпня намагалися проїхати з Вірменії до Карабаху без погодження з Баку.

    Серед європейських духовних авторитетів юдаїзму, що виступили проти методів вірменської пропаганди, є: голова Рабинського суду Федерації синагог Британії Ліхтенштейн, Головний рабин Голландії Якобс, Головний рабин Польщі Шудріх, Головний рабин Словаччини Майес, Головний рабин Болгарії Саламон, Головний рабин Молдови Зальцман, головні рабини Львова, Житомира, Ужгорода, а також голова юдейської релігійної громади Одеси.

    Найсвіжіше

    Популярне