Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ закликав молитися за українські родини

    9 вересня, у день пам’яті святих Іоакима та Анни, митрополит Епіфаній звершив молитву за сім’ю в храмах Православної Церкви України.

    У слові до вірян він наголосив на важливості збереження українських родин в умовах російської агресії. Багато сімей розлучилися через війну та окупацію.

    “9 вересня за новоюліанським календарем, в день пам’яті святих праведних Богоотців Іоакима та Анни, які є взірцем справжньої віри, подружнього благочестя та вірності, ми відзначаємо День молитви за сім’ю, звершуючи в храмах нашої Церкви всеукраїнську молитву – за збереження і захист українських родин, за їх якнайшвидше возз’єднання, за відновлення нормального мирного життя на вільних від окупантів, рідних українських землях, у власних домівках.

    Сім’я зародилася з волі Божої. Але з підступу диявола українські сім’ї нині розпадаються, багатьох забирає і розлучає ця війна, російський тероризм і геноцид щодо нашого народу. Не будуть забуті нашим ворогам жоден злочин, жодне вбивство, жодне знущання над чиїмось чоловіком, жінкою, дитиною, батьками. За пролиту кров, за страждання і сльози, за зруйновані життя кожен з них особисто дасть відповідь перед Богом і отримає обіцяне Господом немилосердне покарання у геєні вогненній, яка приготовлена для слуг диявола. Відплата неминуча.

    А ми просимо Господа та Його Пречисту Матір благословити усіх наших захисників і захисниць, захистити й вберегти кожного українця, аби зберегти родини:

    Господи! Заступництвом Пресвятої Богородиці, молитвами святих Іоакима та Анни благослови сім’ю (імена), всю Україну та її народ усілякими милостями й щедротами! Спаси й збережи дітей, даруй подружнє щастя кожній родині. Потурбуйся про сиріт і бездітних, сподоби нас принести в цьому житті достойні плоди – і вихованих у вірі дітей, і добрі справи та помисли, через які прославлятиметься Всесвяте Ім’я Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

    Найсвіжіше

    Популярне