Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    В Києві стартували заняття для підвищення кваліфікації духовних наставників армії

    У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалися треті курси підвищення кваліфікації для військових капеланів Збройних Сил України. Цього разу 29 капеланів пройдуть навчання за спеціально розробленою програмою у Центрі підготовки військових капеланів при Військовому інституті. Курси мають на меті покращити знання та навички духовенства для надання духовної допомоги військовослужбовцям.

    І цього разу на відкриття курсів підготовки капеланів завітала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, повідомляє armyinform.com.ua

    “Це складний вибір для священника — приєднатися до лав Збройних Сил, адже зараз війна, і у вас особлива місія. Українська армія на полі бою робить все, аби звільнити нашу державу від агресора, і це насамперед завдяки міцності українського духу. Дуже важливо, щоб були люди, які цей дух зміцнюватимуть та допомагатимуть воїнам загартуватися. Ваше завдання бути для них всім: психологом, другом, капеланом. Постійно знаходити резерв в собі та давати ту належну підтримку військовослужбовцям. Ваша робота — це частина нашої майбутньої перемоги”, — наголосила заступник Міністра оборони України.

    З вітальним словом до присутніх на урочистостях з нагоди початку навчального курсу звернувся начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко.

    Своє напутнє слово сказали й представники різних релігійних організацій.

    “Бажаю успішно пройти навчання, тому що ці знання знадобляться вам на полі бою. Прагніть до більшого в своїх навичках та здібностях”, — сказав голова Синодального управління військового духовенства ПЦУ митрополит Іоан.

    Представник Релігійного центу «Союз єврейських громад месіанського іудаїзму» священнослужитель Олексій Денісов побажав військовим капеланам бути опорою для наших бійців і допомогти їм знайти любов до Бога.

    На завершення присутні провели спільну молитву.

    Найсвіжіше

    Популярне