Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Суд продовжив запобіжний захід керівнику Черкаської єпархії УПЦ (МП)

    6 вересня в Соснівському районному суді Черкас пройшло засідання щодо продовження запобіжного заходу митрополиту Феодосію, котрий очолює Черкаську єпархію УПЦ (що в єдності з МП).

    Прокурор клопотав про подовження цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного моніторингу ще на 60 днів, пише Суспільне.

    Прокурор Коломієць обґрунтував свою позицію тим, що слідство триває, а головного свідка поки не вдалося встановити. Він також зазначив, що недавно на сайті єпархії з’явилось нове відеозвернення митрополита, що може бути тиском на суд.

    Адвокати натомість просили замінити запобіжний захід на підписку про невиїзд. Вони стверджували, що прокурор не довів необхідності застосування саме домашнього арешту.

    Під час засідання виступив і сам митрополит Феодосій. Він пояснив обставини продажу нерухомості та передачі майна родичам.

    У результаті суд задовольнив клопотання прокуратури та продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним моніторингом на 60 днів, до 4 листопада. Розгляд справи продовжиться.

    Митрополита Феодосія підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Раніше йому вже двічі обирали аналогічний запобіжний захід.

    Найсвіжіше

    Популярне