Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Колаборанти в рясах з Голої Пристані вже голосують “на камеру” на псевдовиборах

    Священик УПЦ (що в эдності з МП) Геннадій Шкіль, настоятель храму Серафима Саровського в окупованому росіянами місті Гола Пристань на Херсонщині, взяв участь в окупантських псевдовиборах, але не в місті, де розташовані його храм і парафія, а в РФ, в Ставропольському краї.

    Про це повідомляє Telegram-канал окупаційної виборчої комісії Херсонської області, передає Skadovsk.City.

    Проросійський телеграм-канал розмістив проілюстроване відеоповідомлення, де протоєрей Геннадій Шкіль хвалить окупантів за надану йому можливість проголосувати.

    Геннадій Шкіль став одним з представників православного духовенства, які відкрито підтримали російських окупантів і пішли на співпрацю з ними. Шкіль в червні 2022 року подав документи на отримання російського паспорту. Також він часто виступає як спікер в програмах різних прокремлівських медіа: як російських, так і місцевих на кшталт телеканалу «Таврія».

    Але восени 2022 року, коли була визволена від російської окупації правобережна частина Херсонської області та зона бойових дій значно перемістилася, наблизившись до лівобережжя, священик виїхав на Росію. При тому, що місто Гола Пристань все ще розташоване на окупованій території, підконтрольній росіянам, яким протоєрей відкрито симпатизує і з якими активно співпрацює. До того ж в місті Гола Пристань, яке дуже постраждало внаслідок повені, лишилися парафіяни проросійського священика.

    Найсвіжіше

    Популярне