Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл розтлумачив притчу Христа про злих виноградарів

    3 вересня у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію у співслужінні священника Віктора Мартиненка.

    Про це повідомляє Місія Ставропігія Вселенського патріархату в Україні. 

    Під час богослужіння були піднесені заупокійні прохання до Бога за полеглих воїнів ЗСУ та мирних жителів, вбитих загарбниками.

    Владика зазначив, що Ісус Христос послуговувався простими історіями з життя, притчами, аби навчити простих людей складних істин про Царство Боже. У притчі розповідається про господаря виноградника, який довірив догляд за ним працівникам. Однак ті вбили посланців господаря і навіть його сина, бажаючи заволодіти власністю.
    Проповідник зауважив, що персонажі притчі виявилися підступними та жадібними людьми, які не зважали на гідність і чесність. Вони мислили лише про збагачення за будь-яку ціну, навіть якщо це вимагало підступних дій і навіть вбивства.

    “Вони не дивилися ні на просту людську гідність, не дивилися на кровні узи. Їх метою був тільки маєток”, – зауважив владика.

    Таким чином, притча була використана Господом, щоб розкрити підступність та жадібність фарисеїв, які намагалися керувати та використовувати народ Божий, замість того, щоб допомагати йому.

    “Ця притча була сказана Господом на викриття фарисеїв які подібним чином ставилися до народу Божого, якому був даний за Одкровенням, але які намагалися заволодіти, щоб панувати над ним”, – пояснив єпископ Михаїл.

    Екзарх Вселенського Патріарха закликав вірян до того, щоб їхнє життя було орієнтоване на виконання заповідей Господніх і дотримання Божого Слова. Він підкреслив, що читання Святого Письма та слідування його заповідям допоможе кожній людині стати кращою.

    “Читаючи і слідуючи Біблії, ми можемо виховувати себе і досягати спасіння душі”, – зауважив єпископ Команський Михаїл.

    Архієрей підкреслив, що віра в Бога ніколи не посоромлять людину і завжди приносить благословення від Господа.

    Найсвіжіше

    Популярне