П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    В Київській православній богословській академії розпочали новий навчальний рік

    1 вересня в Київській православній богословській академії відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. З благословіння митрополита Київського і всієї України Епіфанія в академічному храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова молебень очолив намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Агапіт у співслужінні ректора професора протоієрея Олександра Трофимлюка, проректорів і викладачів у священному сані. Наприкінці молебня владика Агапіт звернувся до присутніх зі словом настанови та благословив викладачів і студентів на початок навчального року.

    Урочисту академію відкрив вітальним словом ректор КПБА професор протоієрей Олександр Трофимлюк, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На завершення урочистостей відбулася презентація нового науково-публіцистичного часопису з богослов’я, філософії, історії, соціології та релігієзнавства «Церква і суспільство» (засновник – Інститут Церкви і суспільства Київської православної богословської академії, головний редактор – професор Святослав Михайлович Чокалюк). Під час презентації зі словом виступив ректор Академії протоієрей Олександр; заступник голови Інституту Церкви і суспільства КПБА професор Олександр Назарович Саган, відповідальний редактор часопису протоієрей Андрій Дудченко та один із авторів першого числа журналу – доцент протоієрей Олег Кожушний.

    Мета видання – вирішення проблемних питань буття Церкви у сучасному цифровому суспільстві та в умовах глобалізації; ознайомлення кліриків та вірян з найкращими напрацюваннями провідних богословів світу; сприяння справі християнської єдності та діалогу; стимулювання до відродження автентичної традиції української Церкви тощо. Тема першого числа часопису – календарна реформа, яку запроваджено з 1 вересня 2023 року в Православній Церкві України.

    Укінці урочистого засідання з повчальним словом до присутніх звернувся архієпископ Агапіт, який побажав студентам жаги до навчання, завзятості та старанності й попросив не забувати, що від наукових досягнень усіх учасників освітнього процесу залежить розвиток і утвердження нашої помісної Української Православної Церкви.

    Нагадаємо, Оприлюднили графік богослужінь ПЦУ у Києво-Печерській лаврі на вересень. Також предстоятеля ПЦУ звернувся до студентів і школярів.

    Найсвіжіше

    Популярне