Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній очолив богослужіння на честь індикту в монастирі «Живоносного Джерела»

    Під час візиту до Вселенського патріархату митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив служіння вечірні з нагоди індикту – початку нового церковного року. З благословення Вселенського Патріарха Варфоломія служіння відбулося за чином хоростасії (очолення єрархом, який стоїть у храмі на архієрейському троні) у монастирі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» у Царгороді, в районі Валуклі.

    Частини богослужіння читалися українською мовою, зокрема Предстоятель ПЦУ читав 103 псалом, паремії та деякі молитви, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    За богослужінням молився Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський. Після завершення служби у дворі монастиря предстоятелі Вселенського Патріархату та Православної Церкви України приймали від паломників вітання з новим церковним роком.

    З нагоди свята індикту, яке традиційно урочисто відзначається Вселенським Патріархатом, громада парафії Архистратига Михаїла в стамбульському районі Арнавуткьой влаштувала прийняття, на якому були присутні патріарх Варфоломій, митрополит Епіфаній, єрархи та почесні гості. Перед початком заходу предстоятелі відвідали храм парафії.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх та предстоятель ПЦУ обговорили ситуацію в Церкві та країні.

    Найсвіжіше

    Популярне