Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    “Молимося за перемогу і мир в Україні”: Вселенський патріарх та Предстоятель ПЦУ обговорили ситуацію в Церкві та країні

    31 серпня 2023 р. у Вселенському Патріархаті (Фанар, м. Стамбул, Туреччина) відбулася зустріч Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Предстоятеля Православної Церкви України, з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм. У зустрічі також взяли участь старець-митрополит Халкидонський Еммануїл та митрополит Білоцерківський Євстратій.

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ. 

    Перед воротами Патріархії Предстоятеля ПЦУ зустріли протосинкел архімандрит Феодор та головний секретар Священного Синоду архімандрит Григорій. Блаженнійший владика звершив коротку молитву в Патріаршому храмі святого великомученика Юрія Переможця, а потім у резиденції провів зустріч.

    Від імені ПЦУ Предстоятель тепло привітав Його Всесвятість Вселенського Патріарха Варфоломія, висловивши подяку за духовну підтримку, за засудження несправедливої російської агресії проти України та за різноманітну допомогу для Церкви і України. На пам’ять про візит Митрополит Епіфаній подарував збірку документів Помісного Об’єднавчого Собору 2018 р., Церковний календар ПЦУ на 2023-24 рр. за новим стилем та панагію із зображенням Покрова Богородиці. Також владика розповів про останні події в житті Української Церкви, зокрема про підсумки Помісного Собору і передав Патріарху ухвалений Собором лист до Його Всесвятості.

    Вселенський Патріарх висловив велику радість з приводу прибуття Предстоятеля Православної Церкви України до Вселенського Патріархату. «Ми радіємо Вашому візиту, Блаженнійший, молимося за Вас, за Церкву, за народ України, який страждає від несправедливої, диявольської агресії. І молимося за перемогу та мир, щоби ця війна, диявольська війна, завершилася. Ми підтримуємо Вашу працю і Ваші зусилля. Нехай Бог допомагає!», – підкреслив Його Всесвятість Варфоломій.

    Далі у двосторонній розмові Предстоятелі торкнулися широкого кола питань, пов’язаних з Україною.

    На честь візиту Блаженнійшого Митрополита Епіфанія Всесвятійший Патріарх Варфоломій у своїй резиденції дав офіційний обід, на якому були присутні також ієрархи, працівники Патріархії та гості, які прибули з Греції – дипломати та урядовці.

    Завершилася зустріч спілкуванням у Тронній залі Патріархії, під час якої Предстоятелі виголосили вітальні промови.

    Найсвіжіше

    Популярне