П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Анонс: у Києві презентуватимуть перше число часопису «Церква і суспільство»

    7 вересня о 15:00 відбудеться презентація першого числа часопису «Церква і суспільство». Священник ПЦУ Андрій Дудченко – відповідальний редактор журналу. Тема першого числа часопису – календарна реформа, яку запроваджено з 1 вересня 2023 року в ПЦУ та УГКЦ.

    Організаторами виступлять: Редколегія журналу, Інститут Церкви і суспільства Київської православної богословської академії (ПЦУ), повідомляє Укрінформ.

    Учасники заходу представлять новий науково-публіцистичний часопис з християнського богослов’я, взаємин церкви і постсекулярного суспільства, історії та релігієзнавства. Видання орієнтоване переважно на священнослужителів, проте буде цікавим для усіх зацікавлених у проблематиці.

    Мета видання – вирішення проблемних питань буття церкви у сучасному цифровому суспільстві та в умовах глобалізації; ознайомлення кліриків та вірян з найкращими напрацюваннями провідних богословів світу; сприяння справі християнської єдності та діалогу; стимулювання до відродження автентичної традиції української церкви тощо.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх та предстоятель ПЦУ обговорили ситуацію в Церкві та країні. Також митрополит Епіфаній звернувся із словами підтримки школярів.

    Найсвіжіше

    Популярне