Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Литва викликала посла Ватикану у відповідь на скандальні слова Папи Франциска

    У відповідь на скандальні заяви Папи Франциска Міністерство іноземних справ Литви викликало Апостольського нунція (еквівалент посла Святого Престолу) в країнах Балтії для дачі пояснень. Це стандартна дипломатична процедура для висловлення однією країною невдоволення діями іншої. Пор це повідомляє литовський суспільний мовник “LRT”.

    “Міністерство закордонних справ запросило Апостольського нунція архієпископа Петара Раїча на співбесіду на початок вересня, коли він повернеться з відпустки”, – сказала речниця відомства Пауліна Левіцкіте.

    Варто зазначити, що Литва є одним із найбільш переконаних союзників України та противників російського імперіалізму, від якого країна найбільше постраждала у 1940-1990 роках. Разом із тим переважна більшість населення країни становлять католики. Релігія відіграла значну роль у формуванні сучасної литовської культури та ідентичності.

    Папа Римський сказав людям, які зібралися в католицькому храмі в Санкт-Петербурзі, що “ви є дітьми великої Росії – великих святих, царів, Петра Великого, Катерини Великої, російського народу, російської нації, яка має стільки культури, стільки людяності”, – йдеться у відеозаписі, розміщеному в Інтернеті.

    Найсвіжіше

    Популярне