Середа, 29 Травня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦ каже, що створений “ляльковий, безблагодатний розкол” в Україні

    28 серпня 2023 року, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, патріарх Кіріл заявив, що був створений “ляльковий, безблагодатний розкол” в Україні, “страждають наші люди, вірні Православ’ю, вірні канонам, страждає вірний єпископат”, проте ті, хто повстає проти Бога, ніколи не здобудуть перемоги.

    У своїй проповіді він  заявив, що “зараз непростий час, коли сили зла намагаються розірвати єдність Святої Русі”, – цитує офіційний сайт РПЦ.

    “Вони добре усвідомлюють, що це неможливо зробити, поки зберігається єдність Церкви Руської. Ось чому ударів було завдано насамперед по Церкві”, – наголосив Гундяєв.

    Кіріл, який благословляє російські війська на війну проти України, лицемірно заявив, що “наша молитва – за наших стражденних братів” в Україні.

    “Віримо, що всі ці гоніння минуть і розкольницькі структури розваляться, як це сталося і в нашій країні. Тільки необхідне терпіння нашим братам, сестрам, єпископату, духовенству, і ми всі покликані молитися за них у своїх особистих молитвах, молитвах церковних, пам’ятаючи, що від їхньої вірності Господу, від їхньої здатності нести ганьбу та скорботи залежить збереження істинної Православної Церкви на землі України”, – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне