Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній про трагедію в Іловайську: це було свідоме, сплановане, віроломне вбивство

    Сьогодні, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З нагоди цього сумного дня митрополит Православної Церкви України Епіфаній   вшанував пам’ять полеглих героїв.

    У своєму дописі предстоятель ПЦУ згадав трагічні події 2014 року біля Іловайська, де під час виходу з оточення загинули сотні українських військових.

    “Тоді смертельний “зелений коридор” пролягав через поля, вкриті достиглими соняшниками. Саме тому ця квітка стала для нас символом пам’яті про полеглих героїв”, – наголосив митрополит.

    Він засудив дії російського керівництва, яке вчинило віроломство і розстріляло колони українців, та закликав не забувати подвиг захисників, що віддали життя за незалежність Батьківщини.

    “Це було свідоме, сплановане, віроломне вбивство, воєнний злочин, злодіяння проти людяності. На жаль, він був не першим і не останнім, скоєним росіянами проти українських захисників. Але знаємо, що кожного вбивцю і душогуба, кожного виконавця злочинних і антилюдських наказів чекає невідворотне покарання і неминуча вічна відплата в геєні вогненній, яка приготовлена для слуг диявола. Бо всі загарбники, окупанти і вбивці такими по суті є – слугами сатани, і вони всі справедливо отримають – за своїми ділами і заслугами”, – зазначив митрополит Епіфаній.

    Він підкреслив, що в ПЦУ шанують і моляться за кожного полеглого захисника і захисницю. “…для нас всі вони є новітніми ГЕРОЯМИ незалежно від того, чи присвоєне їм відповідне офіційне звання”, – розповів митрополит Епіфаній.

    “Світла пам’ять тим, хто віддав своє життя заради України і заради нашого спільного майбутнього. Нехай Господь упокоїть їхні душі у Царстві Небесному. Вічна їм пам’ять!”, – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній в Бучі помолився за убитих окупантами мирних мешканців. Також митрополит Епіфаній освятив іконостас у Бучі в День Незалежності.

    Найсвіжіше

    Популярне