Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    В УГКЦ рукоположили нового єпископа

    27 серпня 2023 глава УГКЦ Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук очолив Божественну Літургію у Марійському духовному центрі «Зарваниця», що на Тернопільщині. Під час богослужіння він звершив архієрейську хіротонію директора центру отця Володимира Фірмана. Владика Володимир став єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ з титулярним осідком Ліміси. Про це повідомляє сайт “Зарваниці”.

    Архієпископу Святославу співслужили більше двадцяти греко- та римо-католицьких єпископів, а також клірики Тернопільської архиєпархії УГКЦ. У Літургії численно взяли участь монашество й вірні, представники влади, військовослужбовці, рідні та друзі новопоставленого архиєрея, складаючи свої молитви за добре і ревне його служіння. Тисячі мирян долучалися до спільної молитви за допомогою трансляції наживо, яку здіснював інтернет-ресурс УГКЦ «Живе Телебачення».

    Рукоположення єпископа єпископа Володимира Фірмана. Фото: Департамент інформації УГКЦ

    Блаженніший Святослав у своєму слові підкреслив: “Ми сьогодні переживаємо обомбливо благодатну хвилю. Господь зібрав нас у цьому місці, щоб дати несказанний, небесний дар – великий знак своєї любові до України і українського народу. Сьогодні ми особливо хочемо просити Бога дару перемоги над несправедливим російським загарбником і молимося за наше війського. Але знаком великої любові Господа до нас є народження нового єпископа, наслідника апостолів у лоні нашої Церкви. Бог почув плач свого народу і посилає знак своєї любові свого пастора, якому доручає вести цей народ до життя вічного”. Роздумуючи над Божим словом, яке звучало цього дня, Патріарх наголосив, що на відміну від юнака, який втратив покликання, владика Володимир зберіг, отримав своє покликання.

    Після молитви з подячним словом до присутніх звернувся владика Володимир: “Хочу висловити слова подяки Пресвятій Богородиці, любов і опіку якої я відчував по-особливому, бо народився і виріс у Зарваниці, місці, де присутність і відчуття Божої Матері є так реально ознаменовані тими чудесами, які відбувалися і відбуваються біля її чудотворної ікони!
    Подяку складаю Блаженнішому Патріарху Святославу, який сьогодні є тут, у Зарваниці, у місці, яке Ви часто відвідуєте і яке любите, бо є тим, Ваше Блаженство, завдяки кому, чимало з того що тут є чи сталося, відбувалося за Вашою підтримкою і з Вашого благословення. Водночас дякую і усім Владикам Синоду нашої Української Греко-Католицької Церкви, що виразили мені таке велике довір’я, обрали мене єпископом і батьківською любов’ю огорнули мене, приоздобивши цю любов своєю молитвою і  благословенням”. Також владика подякував усім рідним, друзям, кожному хто супроводжував його на дорозі до архиєрейського служіння.

    Найсвіжіше

    Популярне