Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ відзначили двох митрополитів-колаборантів з Луганщини

    24 серпня Російська православна церква по-різному відзначила двох православних єпископів-зрадників з Луганщини. Митрополита Луганського Пантелеймона нагородили церковним орденом, а архієпископа Ровеньківського Аркадія призначили тимчасовим членом Синоду на зимову сесію. Про обидві події повідомляє сайт РПЦ.

    Так, на честь 50-го Дня Народження Московський патріарх Кіріл надіслав лист-привітання митрополиту Луганському і Алчевському Пантелеймону (Поворознюку), який формально все ще підпорядковується Онуфрію. Гундяєв похвалив єрарха та нагадав, що той починав свій чернечий шлях у Києво-Печерській лаврі. Її Кіріл вважає “колискою російського монашества”. Також він повідомив, що “в знак уваги до його трудів” нагороджує митрополита Пантелеймона орденом преподобного Серафима Саровського III ступеня.

    Того ж дня Священний Синод РПЦ ввів до свого складу архієпископа Ровеньківського Аркадія, який після повної окупації його єпархії перейшов у пряме підпорядкування Московського патріарха. Разом з чотирма іншими архієреями він буде тимчасовим членом Синоду із вересня 2023 по лютий 2024.

    Варто зазначити, що обидва єпископи не визнають територіальної цілісності України. Перший був присутній на проголошенні анексії Луганщини РФ у Кремлі, інший – приєднав свою єпархію напряму до РПЦ, адже вважає, що вона тепер розташована на території Росії. Обидва зустрічались із главою місцевої окупаційної адміністрації РФ Леонідом Пасічником.

    Нагадаємо, У документах Донецької єпархії більше не згадується “УПЦ”.

    Найсвіжіше

    Популярне