Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа призначив нового єпископа УГКЦ у Канаді

    24 серпня Папа Франциск призначив нового очільника канадської Нью-Вестмінстерської єпархії Української греко-католицької церкви. Ним став отець Михайло Квятковський, який до того був канцлером Вінніпезької архієпархії.  Кафедра була вакантною із 2020 року. Про це пише українська служба “Vatican News”.

    Варто зазначити, що Нью-Вестмінстерська єпархія є наймолодшою греко-католицькою єпархією в Північній Америці. Вона входить до складу Вінніпезької митрополії та територіально охоплює 5 провінцій Канади.

    Біографічна довідка із сайту “Vatican News”:

    Владика-номінат Михаїл Квятковський є уродженцем Канади. Він народився 21 листопада 1961 року в Гаміоті, провінція Манітоба. Після навчання у коледжі святого Володимира, в 1980-1986 роках здобував філософсько-богословську освіту в Папському університеті святого Томи Аквінського в Римі як студент Папської української колегії святого Йосафата. У 1989 році здобув післядипломний ступінь з біоетики в Лінкольні, штат Небраска. З 1994 по 2000 рік навчався в Папському Східному Інституті, де здобув спочатку ліценціат, а потім докторат зі східного канонічного права.

    Дияконські свячення отримав 14 вересня 1985 року, а пресвітерські – 28 липня 1986 року з рук Митрополита Максима Германюка. Від 1996 по 2005 рік здійснював душпастирську діяльність в Україні, обіймаючи такі посади: канцлер курії Верховного Архиєпископа; суддя та голова трибуналу Верховного Архиєпископа; віце-ректор Українського католицького університету (УКУ); професор канонічного права та голова душпастирського відділу УКУ. Наприкінці 2005 року повернувся в Канаду, де з 2006 по 2010 рік був духівником у семінарії Святого Духа в Оттаві. Від 2014 року є канцлером Вінніпезької архиєпархії, в якій інкардинований.

    Нагадаємо, Глава УГКЦ очолить Літургію у Соборі Святого Петра у Ватикані.

    Найсвіжіше

    Популярне