Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Запорізький єпископ ПЦУ отримав орден від місцевої влади

    Єпископа Запорізького та Мелітопольського Фотія (Давиденка) відзначили Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня. Церемонія судячи із фото відбулась у кафедральному соборі Святої Трійці у місті Запоріжжя. Про факт отримання єрархом ПЦУ нагороди від Запорізької обласної ради повідомляє відділ комунікації державної установи.

    Від імені голови Запорізької обласної ради та депутатського корпусу відзнаку вручив заступник голови обласної ради Владислав Куценко.

    “Прикро констатувати, але свого часу навіть, здавалось, найдемократичніші запорізькі керманичі, нагороджуючи священнослужителів, чомусь не надавали належної уваги досягненням представників Православної Церкви України, яка завжди була з Україною, виборювала її духовність та сприяла становленню Української Державності й священники якої сьогодні разом з військовими та волонтерами виборюють незалежність України. Нині історичну справедливість відновлено. Керуючий Запорізькою єпархією ПЦУ єпископ Фотій отримав першу відзнаку обласної ради. І я впевнений, що це не остання його нагорода.”, – сказав Куценко.

    Нагадаємо, “Храм можна відбудувати — людей не повернеш”, – настоятель храму ПЦУ в Запоріжжі розповів про наслідки руйнувань.

    Найсвіжіше

    Популярне