П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Папа кілька разів згадав про Україну під час зустрічі з паломниками

    23 серпня, напередодні Дня Незалежності, Папа кілька разів згадав про Україну під час зустрічі із паломниками. Зокрема Франциск закликав молотися за нашу країну та ввірив її заступництву святого Вартоломея. Про це повідомляє українська служба “Vatican News”.

    “Через кілька днів ви відзначатимете урочистість Пречистої Діви Марії Ченстоховської, – мовив Папа. – Нехай же Вона, до Якої вірні здійснюють паломництва, як до дому своєї улюбленої матері, буде для вас взірцем у слуханні та смиренному роздумуванні над словами Ісуса Христа. Таким чином ви будете нести конкретне свідчення любові до ближнього, особливо до українського народу, який страждає від війни”, – сказав він прочанам з Польщі.

    Удруге Франциск згадав про війну в Україні наприкінці аудієнції.

    “Заступництву святого Вартоломея ми ввіряємо дорогу Україну, яка зазнає таких тяжких випробувань через війну. Браття і сестри, молімося за наших братів і сестер українців. Вони багато страждають: війна – жорстока. Багато зниклих безвісти дітей, багато загиблих… Молімося, будь ласка, і не забуваймо про багатостраждальну Україну. Cьогодні є важлива дата для їхньої країни”, – заявив Папа.

    Нагадаємо, 21 серпня Папа обговорював війну в Україні із керівником Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

    Найсвіжіше

    Популярне