Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Американський генерал обговорив із Папою Римським війну в Україні

    21 серпня керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані. Сторони обговорили широке коло двосторонніх питань, зокрема й російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє “Європейська правда”.

    Міллі розповів журналістам, що із розмови з Папою Римським він побачив, що понтифік “дуже стурбований сотнями тисяч убитих і поранених та невинними життями цивільних, які були втрачені”.

    “Він дуже зацікавлений у тому, щоб почути мої погляди на стан війни і ситуацію на війні та людську трагедію, яка розгорнулася в Україні”, – сказав генерал.

    Крім того, Міллі й Франциск обговорили інші питання, зокрема, за словами американського топ-генерала, “багато говорили про Африку”.

    “Глибина знань 86-річного Папи про світові події вражає. Просто бути там, мати можливість поспілкуватися з ним на актуальні теми… було справжнім привілеєм”, – додав він.

    Варто зазначити, що посада керівника Об’єднаного комітету начальників штабів США приблизно відповідає українському головнокомадувачу ЗСУ (цю посаду зараз займає Валерій Залужний).

    Нагадаємо, 13 серпня папа вчергове згадав в проповіді про Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне