Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти продовжують утиски за релігійною ознакою в Криму, – омбудсмен

    Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Росія продовжує переслідування за релігійною ознакою в окупованому Криму. За його словами, загарбники з цього приводу порушили проти жителів півострова понад 100 справ. Про це із посиланням на телеграм-канал омбудсмена пише “Радіо Свобода”.

    «Росія продовжує репресії за релігійною ознакою в українському Криму. На сьогоднішній день РФ порушила проти кримчан понад 100 кримінальних справ за релігійною ознакою, з них 17 – проти представників «Свідків Єгови», – зазначив Лубінець.

    Він наголосив, що переслідування членів релігійних організацій є порушенням 18-ї статті Загальної декларації прав людини та 9-ї статті Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

    «Росія продовжує ігнорувати резолюцію Генеральної асамблеї ООН 74/168, в якій міжнародне співтовариство закликає РФ забезпечити свободу віросповідання та релігії без дискримінації», – додав уповноважений з прав людини.

    Варто зазначити, що у Криму переслідуванням із боку окупантів піддаються чимало релігійних організацій. Насамперед це стосується місцевої єпархії ПЦУ, якої ворог позбавив майна, мусульманської громади, греко-католиків та свідків Єгови. Чи не єдиною організацією, яка не має проблем з окупаційною адміністрацією є місцева єпархія РПЦ, яка до 2022 формально підпорядковувалась УПЦ МП і відверто співпрацює із загарбниками із 2014 року.

    Нагадаємо, РПЦ посилює вплив на захоплених Росією землях України через візит свого єпископа до міст Донбасу та Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне