П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Митроролит РПЦ: «СВО» — священна війна із сатанізмом

    Днями в Росії та Білорусії в режимі відеомосту відбулись так звані «ІІ Міжнародний антифашистський конгрес і конференція «Нацизм в Україні: погляд через призму спеціальної військової операції»».

    Як повідомляє офіційний сайт московського патріархату участь у цьому заході взяв головний капелан рпц, голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами митрополит Ставропольський та Невинномиський Кирил.

    Він виступив із доповіддю, в якій зосередив увагу учасників на релігійному контексті так званої «спеціальної військової операції». На його думку, росія веде «священну війну зі сатанізмом». «Нацизм, фашизм, які ми бачимо в Україні, зокрема руйнування Української Православної Церкви, — це частина світового зла, сатанізму. Невипадково, що сьогодні навіть, на мою думку, не релігійні фахівці, політологи, бачачи, що відбувається під час спеціальної військової операції, зазначають, що це священна війна. Це війна із сатанізмом» – пояснив російський церковник.

    Самий текст доповіді поки не опублікований. Утім навіть із цієї короткої фрази, очевидно, що в ній вкотре виправдовується російська агресія проти України. А сама вона, імовірно, написана у стилі російської пропаганди, що загорнута у релігійну обгортку. Власне цим, уже більше року, займаються представники рпц. Про подібні випадки ми вже розповідали у наших попередніх публікаціях.

    Все це вкотре засвідчує, що рпц перетворилась на банальний ідеологічний загін кремля, який виправдовує і сакралізує всі його злочини. Як ми вже зазначали, робиться це не з примусу, а з доброї волі, бо ж і сама московська патріархія зацікавлена у війні проти України. Тим самим московські церковники стають співучасниками російської агресії. Проте в майбутньому їх чекає належна винагорода за свідому брехню, як перед земним правосуддям, так і перед небесним.

    Найсвіжіше

    Популярне