Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ застеріг від будь-яких територіальних поступок Росії

    20 серпня глава УГКЦ архієпископ Святослав звернувся до пастви з приводу 79 тижня повномасштабної війни. В ньому архієрей торкнувся питання недоторканості територіальної цілісності України. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

    Блаженніший Святослав зазначив, що минулого тижня ворожі ракети і бомби завдали ударів по цивільному населенню в різних частинах України, а українці вкотре відчули, що сила Христової віри є запорукою гідно вижити, любити та перемагати.

    Предстоятель згадав про дві важливі дати 10-річчя освячення кафедрального Патріаршого Собору УГКЦ та 32 річницю Незалежності. Говорячи про другу дату, він заявив, що українці стали глибше розуміти, що таке свобода, що означає бути вільною людиною і що для того, щоб український народ мав право на існування, він потребує своєї держави.

    «Ми сьогодні заново відкриваємо й утверджуємо таку рису нашої Української незалежної держави, як соборність. Упродовж століть Україна була розшматована між різними імперіями, які завжди хотіли привласнити собі якийсь шматок її території. Проте наша Батьківщина може бути собою лише у своїй соборності. Тому ми не торгуємо нашими територіями», — наголосив глава УГКЦ.

    Він додав, що ідеї заплатити за свободу і незалежність відокремленням якоїсь частини української території для заспокоєння апетитів російського нападника — це не лише небезпечна утопія, а шлях для чергової агресії ворога та заохочення його продовжувати вбивати українців.

    Насамкінець, він закликав пам’ятати і шанувати всіх тих, хто віддав життя за свободу Батьківщини. Особлива ж молитва, на думку Блаженнішого Святослава потрібна тим, хто сьогодні «виборює ціною власного життя право на життя, свободу та незалежну державу на полі бою з російським окупантом».

    Нагадаємо, в УГКЦ відзначили 10 ювілей “Живого телебачення.

    Найсвіжіше

    Популярне