П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив воїнів Сил ТрО

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 серпня 2023 року прийняв на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря воїнів – захисників Батьківщини зі складу Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

    Предстоятель ПЦУ поспілкувався з оборонцями України та відзначив їх церковними нагородами, повідомляє сайт ПЦУ.

    «Ми боремося за цілком зрозумілі фундаментальні цінності – за нашу незалежність та територіальну цілісність, які вже понад тридцять років визнані усім світом. Натомість російські загарбники постійно вигадують якісь облудні й незрозумілі причини свого нападу. Проте це їм не допоможе, бо зло завжди буває подоланим і покараним. Звісно, багато у цій справі залежить і від кожного з нас, від того, як ми боремося й докладаємо зусиль, йдучи шляхом до справедливої перемоги. Ви достойно йдете цим шляхом, проявляючи самовіддану любов до ближніх і Батьківщини. Тож сьогодні ми хочемо надихнути кожного з вас, бо нам усім потрібна підтримка, щоб продовжувати йти вперед. Ми також молимося і про наших полеглих героїв, бо вони потребують саме нашої любові до них, яка виявляється у молитві. З Божою допомогою ми знищимо те зло, яке хоче втопити в крові наш спільний дім, бо разом ми – нездоланна сила», – зазначив Митрополит Епіфаній.

    Також, вручаючи церковні нагороди воїнам, митрополит Епіфаній закликав на них Боже благословення та побажав їм сил і наснаги для подальших звершень.

    У зустрічі взяли участь командувач Сил Територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра, офіцер служби військового капеланства Командування Сил територіальної оборони ЗСУ протоієрей Сергій Дмитрієв та військовослужбовці ТрО.

    Нагадаємо, на Харківщині до ПЦУ долучилась парафія. Також у селі на Хмельниччині, звідки щороку стартує хресний хід УПЦ (МП), проголосували за перехід церкви до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне