Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    На Волині до ПЦУ долучилась парафія УПЦ (МП)

    Релігійна громада УПЦ Московського Патріархату на честь святого Петра Могили в селі Воля-Любитівська перейшла в лоно Православної Церкви України.

    Про це повідомили на сторінці Ковельського деканату Волинської єпархії ПЦУ.

    Увійшовши до храму (на певний період храм був опечатаний) після реєстрації установчих документів церковна громада на чолі з протоієреєм Андрієм Сехом, благочинним Голобського округу Ковельського деканату Волинської єпархії ПЦУ звершила першу Божественну Літургію українською мовою. Це сталося минулої неділі.

    Надалі Богослужіння в храмі святого Петра Могили ПЦУ села Воля-Любитівська звершуватиме ієрей Валерій Братунь.

    «Ми щиро вітаємо о. Андрія Сеха та церковну громаду в лоні Волинської єпархії Православної Церкви України», – йдеться у дописі.

    Від від моменту дарування Томосу ПЦУ до Ковельського деканату Волинської єпархії ПЦУ з УПЦ перейшли такі парафії (села): Старі Кошари, Доротище, Радошин, Битень, Байківці, Скулин, Старий Мосир, Новий Мосир, Воля-Любитівська. Також парафія сала Тойкут, де немає УПЦ МП, а громада має орендоване приміщення для молитви та чекає від влади милості, щоб надала земельну ділянку для будівництва нового Свято-Покровського храму (старий був знищений в 20 столітті в період другої світової війни та частково комуністичною владою).

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ відзначив воїнів Сил ТрО.

    Найсвіжіше

    Популярне