Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ: на крові російських воїнів формується свята Русь

    Нещодавно на порталі «Мінська правда» було опубліковано інтерв’ю священника рпц Романа Зайця, духівника 287-го батальйону російських окупантів на честь Алєксандра Пересвіта, який побував на Донбасі. Туди ж горе-священник відправився для того аби підтримувати і надихати російських вбивць.

    Бажання взяти участь у російській агресії проти України в «батюшкі» (саме такий позивний він отримав на війні) виникло перед переїздом до Абхазії. За його словами незадовго до переїзду до нього підійшла донька і запитала, як вони можуть покинути росію у війні. І тоді він пообіцяв їй особисто з’їздити і перевірити стан справ.

    Іншою ж причиною стало те, що священник дізнався, що хтось з його колег відмовився їхати в Україну, а тому йому спало на думку замінити собою нестачу.

    Добравшись до окупованого Донецька, священник розпочав своє «служіння» в інтернаціональній бригаді «П’ятнашка». У цій бригаді він підтримує російських вбивць і навчає їх, що вбивати українців – то свята справа, про що він і розповів у тому ж інтерв’ю.

    Зокрема, як зазнається горе-свяшенник до нього на сповіді часто приходили окупанти і каялись в тому, що вони вбивають українців. Це сильно обурило самого отця Романа, і тоді він вирішив всіх зібрати і пояснити, що вони роблять святу справу.

    «Коли бійці приходять на сповідь, вони сповідаються у тому, що вбивають людей. Коли я зіткнувся з тим, що багато людей по одному приходили з цією сповіддю, я зібрав їх, щоб озвучити цю відповідь. Я їм розповів, що той самий Василь Великий, один із вчителів церкви, казав, що «Війна — це не вбивство». Ось у нас, батальйон імені Олександра Пересвіта. Він був ченцем, але його відправили на війну. Вони поїхали робити святу справу» – розповів служитель рпц.

    Також на його думку на «крові російських воїнів утворюється Свята Русь».

    Разом з тим отець Роман сприймає так звану «СВО» – повномасштабну війни Росії проти України, як «Куликове поле». Він вважає, що як тоді так і «зараз з обох боків воюють руські люди». Українцям же, на його думку, навіяли, що вони чужі росіянам, і є наслідниками тих бандерівців, які вбивали росіян, поляків, євреїв у роки Великої Вітчизняної війни. Саме ці наслідники зараз і вбивають мирне населення.

    «Батюшка» переконаний, що так звана «СВО» має закінчитись досягненням усіх задач поставлених путіним, а Україна повинна пройти через трибунал, «тим шляхом що і Німеччина після Другої Світової війни». На його думку росіяни повинні дійти до польського кордону, іншими словами повністю окупувати Україну. Інакше все може повторитись знову.

    «Тому що, поки вони не відчують на собі цей праведний гнів, вони не заспокояться. Не докошена трава проросте знову, тому нам треба закінчити і тоді наші діти та онуки житимуть у світі» – пояснив російський недокапелан.

    Завершуючи аналіз інтерв’ю цього священника можемо з впевненістю сказати, що все те саме на тимчасово окупованій території України проповідують і інші його колеги, про яких ми розповідали у попередніх публікаціях. Як бачимо вони навіть не дають покаятись російським вбивцям, а навпаки надихають, благословляють і закликають їх і далі вбивати мирних українців. Вбиваючи в їх голови, що тим самим вони роблять святу і богоугодну справу.

    Всім цим такі священники стають співучасниками російської агресії. За це неодмінно доведеться відповідати як перед земним судом так і перед небесним. Такі ж інтерв’ю будуть лише доказами їх провини. Цьому ж горе-священнику як і всій росії, а не Україні, все-таки доведеться  відчути праведний гнів Божий, і пройти тим же шляхом, що і нацистська Німеччина після Другої світової війни.

    Найсвіжіше

    Популярне