Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Понад 30 000 паломників-хасидів прагнуть приїхати до Умані на Рош га-Шана, – ДЕСС

    16 серпня Державна служба з етнополітики та свободи совісті провела засідання спеціальної робочої групи. Група створена для організації паломництва юдеїв-хасидів до Умані на юдейський Новий Рік обговорила актуальні питання пов’язані із масштабним святкуванням. Особливу увагу приділили питанню безпеки. Повідомляє сайт ДЕСС.

    У службі зазначають, що попередили паломників про усі можливі загрози. Проте хасиди сприймають паломництво до могили свого цадика Нахмана Брацлавського як релігійний обов’язок. Тому Україна вимушена провести безпекові, логістичні, медико-санітарні та інші заходи для забезпечення приїзду такої великої кількості паломників. А їх за даними ДЕСС може бути до 30 тисяч.

    “Про готовність прийняти понад 30 тисяч прочан поінформували представники міської й обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати, митники. Першочергові питання, які наразі вирішуються — це порядок вʼїзду та реєстрації, забезпечення безпеки паломників, доброустрій мікрорайону, умови проживання, харчування, створення їм гідних умов для виразу своїх релігійних почуттів.”, – повідомили в держустанові.

    Разом з тим присутня на засіданні мер Умані зазначила, що захистити від ворожих обстрілів таку велику кількість людей на відносно малій території буде вкрай важко. Однак і центральні, і місцеві органи влади накопичили значний досвід організації прощі й зуміли врегулювати питання, які здавалися нерозв’язними. Цьогоріч для паломників-хасидів в Умані організували сайт та гарячу лінію через яку відбувається інформування про особливості паломництва, правила перебування, а також надається цілодобова підтримка.

    Голова ДЕСС Віктор Єленський висловив впевненість, що всі служби, які залучені до організації заходів, пов’язаних із щорічним паломництвом, зроблять все необхідне для належного проведення прощі.

    Нагадаємо, У ДЕСС роз’яснили, якою буде процедура заборони УПЦ (МП).

    Засідання спецкомісії ДЕСС
    Голова ДЕСС Віктор Єленський на засіданні спекомісії

    Найсвіжіше

    Популярне