Четвер, 13 Червня, 2024
Бiльше

    РПЦ офіційно підтримує війну: митрополит Кіріл на Форумі “Армія – 2023”

    В рпц офіційно підтвердили свою участь у війні проти України. Зокрема, про це на організованому російськими вбивцями військовому форумі «Армія – 2023» заявив голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними силами та правоохоронними органами рпц митрополит Ставропольський та Невинномиський Кіріл.

    «Сьогодні Російська Православна Церква, військові священики, разом зі своїм народом та армією. Духовенство є не лише у військових частинах, навчальних військових закладах, а й на передовій, у зоні СВО» – сказав російських єрарх.

    Також він зазначив, що на згаданій військовій виставці присутній стенд, який висвітлює роботу очолюваного ним синодального відділу. «Тут ми розповідаємо всім, хто підходить, про діяльність військового духовенства в зоні СВО і, загалом, про діяльність священнослужителів у військових частинах та військових навчальних закладах» – пояснив митрополит.

    Окрім цього на тому ж форумі було представлено та освячено похідний храм на базі автомобіля УАЗ. В рпц сподіваються використати його і у війні проти України.

    Таким чином маємо ще один приклад участі рпц у війні проти України, на боці агресора. Все це робиться відкрито, без жодного докору сумління, що вкотре підтверджує зацікавленість московської патріархії у російській агресії.

    Як бачимо про цю участь московські священнослужителі і єрархи з гордістю і охоче розповідають усім бажаючим. Та чи будуть вони ж з таким захопленням розповідати про це у суді, побачимо у скорому часі.

    Найсвіжіше

    Популярне