Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині освятили храм ПЦУ

    12 серпня 2023 року з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт освятив новий храм. Церква у селі Саварка Київської області отримала назву на честь Покрови Пресвятої Богородиці. В той же день архієрей звершив у новоосвяченому храмі Божественну Літургію. Про це повідомив сайт Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

    Його Високопреосвященству співслужили благочинний Богуславського благочиння протоієрей Ігор Поліжак, настоятель храму протоієрей Степан Зенюк та запрошене духовенство.

    Під час малого входу архієпископ Агапіт з благословення Предстоятеля Православної Церкви України нагородив настоятеля храму правом носіння митри.

    Під час богослужіння лунали молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і народ.

    Після завершення Літургії архієпископ Агапіт звернувся до присутніх з повчальним словом, подякував усім за спільну молитву, привітав отця-настоятеля та громаду з освяченням храму, а також з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія відзначив церковними нагородами благодійників.

    Нагадаємо, 22 липня новий храм ПЦУ освятили на Рівненщині.

    Освячення храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Джерело фото: сайт Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря
    Нагородження настоятеля храму протоієрея Ігоря Поліжака митрою. Джерело фото: сайт Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря
    Літургія у новоосвяченому храмі. Джерело фото: сайт Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря

     

    Найсвіжіше

    Популярне