Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Український дух – міцна опора під час випробувань: Предстоятель ПЦУ наголосив на важливості єдності під час вторгнення

    Сьогодні, під час Міжнародного дня молоді, Предстоятель Помісної Православної Церкви України (ПЦУ) поділився важливими роздумами щодо сучасних викликів та ролі українців у збереженні незалежності та свободи нашої країни.

    У своєму зверненні на Facebook, він підкреслив, що під час навалення російського агресора на Україну, однією з ключових причин, які допомогли українцям встояти, став дух національної єдності та незламності. Предстоятель ПЦУ наголосив на тисячолітній історії України, на її культурному багатстві та загартованому дусі, які надали сили відповісти викликам сучасності.

    “Ми маємо тисячолітню історію, міцний культурний фундамент, та не ослабли з віками. Навпаки, Україна, протягом століть перебуваючи в постійній боротьбі за власне існування, загартувала свій дух – і зберегла його молодим, енергійним та здатним на відповідь викликам сучасності”, – зазначив він.

    Український Предстоятель підкреслив, що хоча документи можуть містити різні цифри, кожен українець в даний час підтверджує силу та незламність свого духу. Він закликав всіх громадян до об’єднання та боротьби за правду, добро і свободу.

    “Молодість – це сила. І лише від нас залежить, куди спрямується ця сила: на благо, на зло, чи ж просто буде знехтувана і розпорошиться з часом”, – підкреслив Предстоятель ПЦУ.

    Звернення Предстоятеля ПЦУ є важливим нагадуванням про силу національної єдності та готовності боротьби за ідеали України, та спонукає українців долучитися до спільних зусиль для збереження незалежності та будівництва майбутнього країни.

    Найсвіжіше

    Популярне