Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр і єпископ Михаїл презентують друге видання Євангелія–Апракос українською

    У вівторок, 15 серпня, у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні відбудеться презентація другого видання богослужбового Євангелія-а‌пракос в перекладі українською з грецької, виданого за сприяння Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.
    Про це повідомляє Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.
    Захід очолить духівник Фонду митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.
    Євангеліє-а‌пракос – тип богослужбових книг Святого Письма, текст в яких укладено не у звичайному послідовному порядку, а згідно з річним календарним розкладом богослужбових читань, починаючи з неділі Святої Пасхи.
    Євангеліє-а‌пракос українською було видано вперше у січні цього року Місією “Ставропігія Вселенського патріархату в Україні” для апробації нового перекладу та формату у вітчизняному богослужбовому вжитку за прикладом елінської літургійної традиції.
    Митрополит Олександр спільно з Екзархом Вселенського Патріарха в Україні єпископом Команським Михаїлом розкажуть про апробацію богослужбового вжитку першого видання, передумови та особливості другого, а також про дискусії щодо створення єдиного перекладу Євангелія українською, авторитетного для всіх юрисдикцій.
    У свою чергу, укладачі (перекладачі, редактори) розкажуть про особливості роботи та перспективи видання.
    Місце проведення: Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні (Андріївський узвіз, 23, стилобатна (нижня) частина).
    Початок: о 14:00

    Найсвіжіше

    Популярне