П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Варфоломій: всі наші брати і сестри, коли приїхали і оселились в Константинополі, знайшли захист в теплі Матері-Церкви

    Вселенський Патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію, 9 серпня 2023 року, в Метохії Святого монастиря Святого Пантелеймона Гори Афон, що в Галаті Константинополя, на свято пам’яті Святого Пантелеймона Цілителя за юліанським календарем.

    Божественну літургію очолив Великий Синкел Яків, а на богослужінні була присутня велика кількість російськомовних віруючих, повідомляє orthodoxtimes.com

    У своєму слові Вселенський Патріарх висловив радість від того, що він перебуває в Метохії Святого Пантелеймона, щоб святкувати разом з християнами громади.

    “Ми прославляємо святого Бога, який благословляє нас цього року зустрітися і молитися разом у храмі святого Пантелеймона. Ми дякуємо Богові за те, що від минулого року, від такого дня і до сьогодні тут могло статися багато і дуже неприємних речей, які, на жаль, відбуваються в інших частинах світу”, – сказав Вселенський Патріарх.

    “Сьогодні я прибув з Фанару, з осідку Матері-Церкви, і приношу вам своє благословення, дорогі християни. З нагоди сьогоднішнього свята я також бажаю вам всього найкращого від імені інших ваших православних братів і сестер, які живуть у Константинополі, римлян, грузинів, українців, румунів і всіх наших братів і сестер, з якими ми всі з’єднані в нашій спільній православній вірі. Всі ці наші брати і сестри, коли приїхали і оселилися тут, в Константинополі, знайшли захист в теплі Матері-Церкви, – додав він.

    Насамкінець Вселенський Патріарх підсумував: “Ми бажаємо отцям на Афоні і всім нам тут, в Константині, залишатися єдиними в Божій любові. Отець Миколай разом з отцем Алексієм дякуємо вам за теплий прийом і за подарунки. Я також дякую дорогому отцю Панаретосу за те, що він завжди поруч з вами, а ви поруч з ним і пастирствуєте від імені Матері-Церкви наших російськомовних братів і сестер, а також паломників, які час від часу проїжджають через Константинополь. Христос серед нас”.

    Нагадаємо, суд визнав законним припинення оренди Києво-Печерської Лаври з УПЦ (МП). Також предстоятель ПЦУ зустрівся з командувачем Сил логістики ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне