Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Стамбулі знайшли руїни православної каплиці

    Руїни православної каплиці знайшли під будівлею школи в районі Багджилар у Стамбулі, найбільшому за населенням місті Туреччини. Про це із посиланням на  “Arkeonews” повідомляє “Orthodox Times”.

    Як зазначає видання, дослідники поки не знають, коли і ким була побудована каплиця, тому на цій території планують провести розкопки. Археолог Умер Фарук Явашей сказав в інтерв’ю, що помітив цю споруду на старих картах міста. У деяких з них каплиця була позначена як “Аязма”, що в перекладі з турецької означає “свята вода”.

    Явашей зазначив, що це місце було грецьким селом за часів Османської імперії, і сказав, що будівлю, ймовірно, побудували православні жителі, які жили тут наприкінці 1800-х років.

    Місцеві жителі розповіли археологу, що на цьому місці 25-30 років тому був фонтан, а пізніше тут була побудована школа.

    Він додав, що на цьому місці необхідно провести масштабні розкопки, щоб знайти більше інформації про каплицю. Археолог також підкреслив, що руїни каплиці «треба берегти та охороняти».

    Район Багджилар є четвертим за чисельністю населення районом Стамбула. За часів Османської імперії на цій території проживали переважно православні греки.

    Нагадаємо, Після довгих переговорів турецька влада таки дозволила Вселенському патріарху відслужити в історичному монастирі.

     

    Найсвіжіше

    Популярне