Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Михаїл: Таланти не для самоутвердження, а для служіння Богові та ближньому

    30 липня 2023 року у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію. Про це повідомляє сторінка Ставропігії Вселенського патріархату.
    Під час богослужіння архіпастир помолився за воїнів, які захищають Україну і за всіх полеглих військових, які віддали свої життя за неї і вбитих загарбником мирних жителів.
    У своїй щотижневій недільній проповіді до вірних на тему Євангелія, єпископ Команський Михаїл наголосив, що кожна людина має таланти та здібності, які отримала від Бога для певної мети – для служіння.
    Часто ми концентруємося на тому, щоб користуватися своїми талантами для власного задоволення та самоутвердження. Але це не відповідає замислу Божому, зазначив єпископ.
    Він нагадав, що в Євангелії апостоли роздаючи людям хліб, який примножив Ісус, служили не для того, щоб виділятися. Їхнє завдання було роздати те, що їм дав Бог. Так само кожен з нас має зрозуміти, що наші таланти покликані служити іншим — чи то навчаючи, лікуючи, втішаючи, виконуючи будь-яку корисну роботу, сказав архієрей Вселенського Патріархату.
    Тож єпископ Михаїл заохотив усіх використовувати свої здібності, але не для марнославства, а для служіння Богу та ближньому. Чинячи так ми стаємо інструментами, через які Бог збільшує Своє царство й звершує Свою волю, відзначив єпископ Михаїл.
    За словами Екзарха священнослужителі є лише носіями благодаті. Вся слава та заслуга належить Богові. Важливо це пам’ятати і з упокоренням служити Христові і Його Церкві.
    Єпископ Михаїл нагадав, що Бог не дивиться на зовнішність чи соціальний статус, а на серце. Господь створив нас рівними у своїх очах і покликав до святості кожного.

    Найсвіжіше

    Популярне