Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Папа закликав Європу шукати “креативних” шляхів для дипломатичного вирішення війни в Україні

    2 серпня, перебуваючи із візитом у Португалії, Папа Римський Франциск поділився своїми думками про майбутнє Європи. Глава Католицької Церкви згадав і про Україну.

    Як повідомляє “Vatican News”, він зазначив, що “планетарна несправедливість, війни, кліматичні та міграційні кризи (…) випереджають наші можливості, а часто й бажання, протистояти цим викликам об’єднано”.

    Папа похвалив Європейський Союз за сприяння миру безпеці та стабільному розвитку світу, солідарності і взаємоповаги між народами, вільній та чесній торгівлі, боротьбі з бідністю та захисту прав людини.

    Понтифік сказав, що Світ потребує Європи, але “справжньої”. Папа бачить призначення континенту у ролі моста та миротворця. Зокрема ” у Східній Європі, в Середземномор’ї, в Африці та на Близькому Сході”.

    Разом з тим він піддав критиці виготовлення високотехнологічної зброї. Справжньою інвестицією в майбутнє, на думку понтифіка, є не зброя, а освіта турбота про населення та охорона здоров’я.

    “Куди ви прямуєте, якщо не показуєте світові шляхи миру, творчі шляхи припинення війни в Україні та багатьох конфліктів, які викликають стільки кровопролиття?”, – запитає у Заходу Папа і додає: “Тривожно, коли ми читаємо, що в багатьох місцях кошти продовжують інвестуватись у зброю, а не в майбутнє молоді”.

    Насамкінець, понтифік поділився власними мріями.

    “Я мрію про Європу, серце Заходу, яке використовує свої величезні таланти для врегулювання конфліктів і запалювання ламп надії. Європу, здатну відновити своє молоде серце, дивлячись на велич цілого і виходячи за межі його безпосередніх потреб. Європа, що включає народи та особи, без погоні за ідеологіями та формами ідеологічної колонізації”

    Нагадаємо, Папа Франциск вже вдруге відвідує Португалію. Цього разу із метою участі у Світовому дні молоді.

    Найсвіжіше

    Популярне